VIDEO: Vývoz Sojuzu MS-17

Na středeční dopoledne se chystá start rakety Sojuz 2-1a, která by měla v 7:45 vynést pilotovanou kosmickou loď Sojuz MS-17. Přípravy jsou již v plném proudu, nosič opustil montážní halu a nyní již stojí na vzletové rampě 31/6 kosmodromu Bajkonur. V tomto článku Vám přinášíme zhruba pětiminutové video, které kromě samotného vývozu zachycuje i některé činnosti, které moc často nemáme možnost vidět. Za všechny můžeme jmenovat třeba inspekci fotovoltaických panelů lodi Sojuz nebo připojování postranních urychlovacích stupňů nosné rakety.

Zdroje informací:
https://www.youtube.com/

Zdroje obrázků:
https://www.roscosmos.ru/media/gallery/big/29391/5310608375.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

7 komentářů ke článku “VIDEO: Vývoz Sojuzu MS-17”

  1. Roman89 Redakce napsal:

    Podle Roskosmosu bude u této mise poprvé použit superrychlý letový profil. Loď od startu ke stanici dorazí za rekordní 3 hodiny.

  2. Roman89 Redakce napsal:

    Starý ale pořád nádherný stroj. Pohled na ty motory se neokouká.

  3. Jenda napsal:

    Pěkné video. Doufám že přenos ze startu se také povede. Už se těším na Koroljovův kříž.

  4. Ivo napsal:

    Je až neuvěřitelné, jak je celý tento systém složitý a kolik to dá práce. Mimochodem moc pěkné záběry z testování panelů. Když si to člověk srovná s novou technologií F9 + CD, tak je to úplně jiný svět. Tady se vlastně všechno zahodí a vrátí se jen návratová část, která se už nepoužije. U F9 se vlastně zahodí jen druhý stupeň a velice jednoduchý trunk se slunečními články. Zbytek se použije znova. Za pár let to může být ještě dál, pokud bude certifikovaná SH/SS pro lety s lidmi, uvidíme.

  5. LionClarence napsal:

    Opravdu krásné video. Při zhlédnutí člověku dojde, jak složitý a obrovský systém je Sojuz. Po brněnsku „špica“. Díky, díky díky…

  6. Milan napsal:

    Pěkný video, Sojuzy moc nemusím ale tohle je pěkný promo 🙂 . Palec nahoru.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.