sociální sítě

Přímé přenosy

Falcon 9 (Hera)
00
DNY
:
00
HOD
:
00
MIN
:
00
SEK

krátké zprávy

Near Space Network

NASA 17. září oznámila, že udělila kontrakt společnosti Intuitive Machines na podporu Near Space Network. Jedná se o systém, který poskytuje komunikační služby pro mise NASA na oběžné dráze Země a cislunárním prostoru.

Ariane 6

Evropští představitelé tvrdí, že změna softwaru by měla vyřešit problém, který nastal při inauguračním startu Ariane 6 v červenci s horním stupněm.

Space Network Services

Impulse Space oznámila 16. září kontrakt na zajištění dopravy na geostacionární oběžnou dráhu pro družice od francouzského startupu Space Network Services. Byla to první oznámená dohoda o geostacionární službě Impulse Space, která byla představena v srpnu.

U.S. Space Force

U.S. Space Force udělily téměř 45 milionů dolarů Rochesterskému technologickému institutu a Michiganské univerzitě, aby vedly pokročilý výzkum vesmírné energie a pohonu.

Lockheed Martin

Lockheed Martin získal kontrakt v hodnotě 297,1 milionu dolarů na vývoj mapovačů blesků pro budoucí geostacionární konstelaci Národního úřadu pro oceán a atmosféru.
Smlouva nařizuje vyvinout dva letové přístroje a zahrnuje opce na dva další.

York Space Systems

Americké vojenské družice postavené společností York Space Systems si úspěšně vyměňovaly data na oběžné dráze pomocí optických komunikačních terminálů Tesat-Spacecom.

Ursa Major

Ursa Major, společnost zabývající se raketovým pohonem se sídlem v Coloradu, získala od americké armády nové finanční prostředky ve výši 12,5 milionu dolarů na pokrok ve vývoji a výrobě raketových motorů na tuhé pohonné látky.

U-space

Francouzský startup U-space bude spolupracovat s nadnárodním dodavatelem raket MBDA na vývoji dvojice družic, které budou demonstrovat detekci, charakterizaci a zaměřování družic a jiných zařízení ve vesmíru. Družice spadají do plánů agentury DGA .

Samara Aerospace

Startup Samara Aerospace získal kontrakt společnosti SpaceWERX na vývoj zlepšeného zaměřování družic o hmotnosti o 200 až 500 kilogramů.

Naše podcasty

Doporučujeme

Objednejte si knihy našich autorů a nahlédněte tak do historie kosmonautiky.

Poděkování

Náš web běží spolehlivě díky perfektnímu servisu hostingu Blueboard.cz, děkujeme!

Potřetí ve finále Křišťálové lupy – Děkujeme!

Stejně jako zhruba před rokem a před dvěma lety na mne dnes v mailové schránce mezi ostatními zprávami čekal mail od organizátorů ankety Křišťálová lupa, že náš projekt Kosmonautix postoupil do finále Ceny českého internetu v kategorii Zájmové weby. A kdo má na tom zásluhu? Vy, naši čtenáři, kteří jste nám v uplynulých týdnech posílali své hlasy, za což Vám ohromně děkujeme! Stejně jako v minulých letech jsme i letos razili pravidlo, že Vás v nominační fázi nebudeme k ničemu vybízet, aby se mohl každý svobodně rozhodnout. I proto si nominace do finálové desítky v této kategorii vážíme.

Stejný postup jako v uplynulých dvou letech plánujeme razit i nadále. Nominace, kterou jste nám svými hlasy dali, si vážíme a nyní se pokusíme chytit příležitost za pačesy. Do pravého menu přidáme banner křišťálové lupy, na který stačí kliknout a dostanete se na hlasovací stránku, kde je už zaškrtnutý hlas pro náš web. Můžete samozřejmě udělit své hlasy i v jiných kategoriích, pak jen dole zadáte svůj mail (aby nikdo nemohl hlasovat dvakrát), zaškrtnete, že nejste robot a můžete svůj hlas odeslat. Na mail Vám potom přijde ještě potvrzení, že Vaše hlasy byly započítány.

Projekty nominované v kategorii Zájmové weby do Křišťálové lupy 2020. Děkujeme Vám,že jste nás dostali do finále!
Projekty nominované v kategorii Zájmové weby do Křišťálové lupy 2020. Děkujeme Vám,že jste nás dostali do finále!
Zdroj: https://kristalova.lupa.cz/

Stejně tak Vás na našich sociálních sítích či v Pokecech s Kosmonautixem čas od času požádáme o Vaše hlasy. Chtěl bych zdůraznit, že nikoho ke hlasování nenutíme. Rozhodně to není žádná povinnost – pokud zjistíte, že je v kategorii Zájmové weby nějaký web, který máte ještě raději než nás, klidně mu dejte hlas. Hlasování je spíše forma, jak nám pomoci – často nám píšete, že byste nám nějak rádi pomohli a tohle je perfektní možnost.

V roce 2018 se náš web umístil v kategorii Zájmové weby na nádherném osmém místě. V loňském roce jsme ve stejné kategorii dokonce poskočili šesté místo. Jak dopadneme letos, to nikdo neví. Ale už teď mohu říct, že jakékoliv umístění bude perfektní. Náš web má kolem sebe skvělou komunitu, na kterou jsme právem hrdí, ale objektivně se naše návštěvnost nemůže měřit s některými projekty v naší kategorii. I desáté místo bych tedy považoval za úspěch – ohromně nás těší už jen to, že jste nás do finále nominovali, což považujeme za vlekou čest.

Závěrem bych chtěl jménem celé redakce našeho webu upřímně poděkovat všem čtenářům, kteří nám poslali nominační hlasy. Stejně jako v minulých letech budeme i teď moc rádi, když nám pošlete svůj hlas i ve finálové fázi. Hlasovat můžete do 2. listopadu a slavnostní vyhlášení v divadle Pod Palmovkou proběhne 26. listopadu. Držte nám palce a ještě jednou moc díky za to, že jste s námi!

Zdroje obrázků:
https://i.iinfo.cz/images/376/kl20-logo-1.png

Hodnocení:

0 / 5. Počet hlasů: 0

Sdílejte tento článek:

Další podobné články:

Komentáře:

Odběr komentářů
Upozornit
12 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejvíce hodnocený
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Vasek
Vasek
3 let před

Hlas odeslán, držím palce ať skončíte co nejvýše!

Dušan Majer
Dušan Majer
3 let před
Odpovědět  Vasek

Mnohokrát Vám děkujeme. 😉

Petr
Petr
3 let před

Za mne je hlas pro Kosmonautix samozřejmostí, jste skvělí, píšete parádní počteníčko a neustále leštíte tento “diamant” takže lupa se k Vám náramně hodí 😉

Hodně štěstí, energie a dobrých nápadů a hlavně pevné zdraví všem v redakci
Petr Klement

Dušan Majer
Dušan Majer
3 let před
Odpovědět  Petr

Mnohokrát děkujeme za krásná slova. Jsme rádi, že se k nám rád vracíte a budeme se snažit nezklamat Vaši důvěru. A moc díky za Váš hlas! 🙂

Vlasta Liberácký
Vlasta Liberácký
3 let před

Původně jsem chtěl dát hlas Včelařům…jejich projekt opilování Blatouchu obecného Nepálskou divokou sršní na ISS mne nadchnul.Bohužel,Kosmická agentura Zanzibaru odmítla program financovat.Tedy….Můj hlas patří Vám.Při volbách samozdřejmě dohlédnu i na děti,ženu i vnoučata.Díky za Váš veb.

Dušan Majer
Dušan Majer
3 let před
Odpovědět  Vlasta Liberácký

Mnohokrát Vám děkujeme za hlas. 😉 Jsme rádi, že nás čtete.

IvosK
IvosK
3 let před

Též jsem hlasoval, je to pro mě úplná samozřejmost. Stejně jako posledně, prostě Kosmonautix nemá chybu!
Držím nám moc palce!!!

Dušan Majer
Dušan Majer
3 let před
Odpovědět  IvosK

Mnohokrát děkujeme, vážíme si takové pomoci a pochvaly! 😉

Jarek
Jarek
3 let před

Hlas odeslán

Dušan Majer
Dušan Majer
3 let před
Odpovědět  Jarek

Moc děkujeme!

jregent
jregent
3 let před
Odpovědět  Dušan Majer

Diky moc za tu velkou praci 🙂

Dušan Majer
Dušan Majer
3 let před
Odpovědět  jregent

Děláme to rádi. 😉

https://kosmonautix.cz/2020/09/23/potreti-ve-finale-kristalove-lupy-dekujeme/