sociální sítě

Přímé přenosy

Falcon 9 (Hera)
00
DNY
:
00
HOD
:
00
MIN
:
00
SEK

krátké zprávy

Near Space Network

NASA 17. září oznámila, že udělila kontrakt společnosti Intuitive Machines na podporu Near Space Network. Jedná se o systém, který poskytuje komunikační služby pro mise NASA na oběžné dráze Země a cislunárním prostoru.

Ariane 6

Evropští představitelé tvrdí, že změna softwaru by měla vyřešit problém, který nastal při inauguračním startu Ariane 6 v červenci s horním stupněm.

Space Network Services

Impulse Space oznámila 16. září kontrakt na zajištění dopravy na geostacionární oběžnou dráhu pro družice od francouzského startupu Space Network Services. Byla to první oznámená dohoda o geostacionární službě Impulse Space, která byla představena v srpnu.

U.S. Space Force

U.S. Space Force udělily téměř 45 milionů dolarů Rochesterskému technologickému institutu a Michiganské univerzitě, aby vedly pokročilý výzkum vesmírné energie a pohonu.

Lockheed Martin

Lockheed Martin získal kontrakt v hodnotě 297,1 milionu dolarů na vývoj mapovačů blesků pro budoucí geostacionární konstelaci Národního úřadu pro oceán a atmosféru.
Smlouva nařizuje vyvinout dva letové přístroje a zahrnuje opce na dva další.

York Space Systems

Americké vojenské družice postavené společností York Space Systems si úspěšně vyměňovaly data na oběžné dráze pomocí optických komunikačních terminálů Tesat-Spacecom.

Ursa Major

Ursa Major, společnost zabývající se raketovým pohonem se sídlem v Coloradu, získala od americké armády nové finanční prostředky ve výši 12,5 milionu dolarů na pokrok ve vývoji a výrobě raketových motorů na tuhé pohonné látky.

U-space

Francouzský startup U-space bude spolupracovat s nadnárodním dodavatelem raket MBDA na vývoji dvojice družic, které budou demonstrovat detekci, charakterizaci a zaměřování družic a jiných zařízení ve vesmíru. Družice spadají do plánů agentury DGA .

Samara Aerospace

Startup Samara Aerospace získal kontrakt společnosti SpaceWERX na vývoj zlepšeného zaměřování družic o hmotnosti o 200 až 500 kilogramů.

Naše podcasty

Doporučujeme

Objednejte si knihy našich autorů a nahlédněte tak do historie kosmonautiky.

Poděkování

Náš web běží spolehlivě díky perfektnímu servisu hostingu Blueboard.cz, děkujeme!

Známe tři výherce knihy Vesmírné osudy

V neděli 1. července jsme vyhlásili soutěž o tři výtisky knihy Vesmírné osudy od Ondřeje Šamárka a Lukáše Houšky. Do včerejší půlnoci jste mohli posílat své tipy na soutěžní otázku: Kolik návštěv zaznamenal systém Google analytics na našem blogu v měsíci červnu roku 2018. Do soutěže jsme přijali 184 tipů, jejichž rozptyl byl značný. Tipovali jste různá čísla od 128 po 1 440 021. Nejpřesnější soutěžící se ke správné odpovědi přiblížil na pouhých 977 návštěv. V tomto článku zjistíte, kdo zvítězil, ale ještě než k tomu dojde, chtěli bychom poděkovat všem, kdo se do soutěže zapojili a náš dík patří i vydavatelskému domu Albatros Media, který nám poskytl výtisky Vesmírných osudů do této soutěže.

Kniha Vesmírné osudy, která poputuje ke třem výhercům
Kniha Vesmírné osudy, která poputuje ke třem výhercům

Ze všeho nejdříve je potřeba sdělit správnou odpověď. Služba Google analytics zaznamenala na našem blogu v červnu letošního roku přesně 130 281 návštěv. Dovolte nám ještě velké poděkování za tohle nádherné číslo. Vy všichni, kdo náš web čtete, jste k němu přispěli. A nyní se podíváme, na tři nejpřesnější tipující, kteří budou právem odměněni:

  • David Kraus 131 258 (odchylka 977)
  • Pavel Jánský 132 856 (odchylka 2 575)
  • pan Halouzka 133 589 (odchylka 3 308)

Milovníky statistik možná zaujme, že průměrný tip byl 189 733,7174 návštěv a medián tipů pak 149 374,5 návštěv. Ještě jednou Vám děkujeme za to, že náš web čtete, případně že jste se zapojili do soutěže. Výherce v nejbližších dnech kontaktujeme na mailové adresy, ze kterých posílali své odpovědi a požádáme je o sdělení fyzické adresy, na které jim zašleme jejich výhry. K odeslání všech tří balíčků dojde nejpozději do konce července.

Hodnocení:

0 / 5. Počet hlasů: 0

Sdílejte tento článek:

Rubrika:

Další podobné články:

Komentáře:

Odběr komentářů
Upozornit
8 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejvíce hodnocený
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Josef Mezera
Josef Mezera
6 let před

Sláva vítězům, čest poraženým! 😉

Ondřej Šamárek
Editor
6 let před
Odpovědět  Josef Mezera

Spíše bych řekl – čest všem, kteří se zapojili. Tato soutěž byla vážně založena čistě na štěstí. 😉

mol
mol
6 let před
Odpovědět  Ondřej Šamárek

Z hlediska dlouhodobé průměrné návštěvnosti webu, šlo o měsíc s podprůměrnou návštěvností. Vzhledem k minulým letům a vývoji do budoucna, měla být návštěvnost o cca 20 000 návštěv vyšší :-), což dokazuje i medián.

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  mol

Bylo by to pěkné. 🙂
ostatně letošní rok je nabitý velkými událostmi. 😉

Jana
Jana
6 let před

Hmm, já na to šla fakt vědecky. Mrkla jsem do článku s návštěvností z konce minulého roku a číslo, které tam je, vydělila dvanácti. Vyšlo mi číslo přesahující 134000, takže bych stejně neuspěla, jo, ale cesta byla jasná, logická, to jsem si říkala. Jenomže pak jsem si právě řekla „tyjo, to byl rok nabitej událostma, v tom bude fígl.“ Zvýšila jsem číslo o nějakých dvě stě tisíc a byla naprosto vedle 🙂 . Ale i to vycházelo z nějakého výpočtu. Mám dojem, že ve zmiňovaném článku o návštěvnosti byl uveden jeden den, tuším v únoru, březnu, který byl na návštěvníky fakt bohatý. No a já to třicetkrát vynásobila a bylo to 🙂 . Tedy nebylo.

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Jana

To je hodně chytrá metoda!

Jana
Jana
6 let před
Odpovědět  Dušan Majer

Ale kdepak, jen čiré zoufalství 🙂 .

mol
mol
6 let před
Odpovědět  Jana

Ještě nepřesnější je, udělat si průměr návštěv za rok za čtyři roky s výhledem do letošního roku. 🙂
Přitom Hayabusa 2 má krásných 40 0000 návštěv.

https://kosmonautix.cz/2018/07/04/zname-tri-vyherce-knihy-vesmirne-osudy/