sociální sítě

Přímé přenosy

Falcon 9 (Hera)
00
DNY
:
00
HOD
:
00
MIN
:
00
SEK

krátké zprávy

Near Space Network

NASA 17. září oznámila, že udělila kontrakt společnosti Intuitive Machines na podporu Near Space Network. Jedná se o systém, který poskytuje komunikační služby pro mise NASA na oběžné dráze Země a cislunárním prostoru.

Ariane 6

Evropští představitelé tvrdí, že změna softwaru by měla vyřešit problém, který nastal při inauguračním startu Ariane 6 v červenci s horním stupněm.

Space Network Services

Impulse Space oznámila 16. září kontrakt na zajištění dopravy na geostacionární oběžnou dráhu pro družice od francouzského startupu Space Network Services. Byla to první oznámená dohoda o geostacionární službě Impulse Space, která byla představena v srpnu.

U.S. Space Force

U.S. Space Force udělily téměř 45 milionů dolarů Rochesterskému technologickému institutu a Michiganské univerzitě, aby vedly pokročilý výzkum vesmírné energie a pohonu.

Lockheed Martin

Lockheed Martin získal kontrakt v hodnotě 297,1 milionu dolarů na vývoj mapovačů blesků pro budoucí geostacionární konstelaci Národního úřadu pro oceán a atmosféru.
Smlouva nařizuje vyvinout dva letové přístroje a zahrnuje opce na dva další.

York Space Systems

Americké vojenské družice postavené společností York Space Systems si úspěšně vyměňovaly data na oběžné dráze pomocí optických komunikačních terminálů Tesat-Spacecom.

Ursa Major

Ursa Major, společnost zabývající se raketovým pohonem se sídlem v Coloradu, získala od americké armády nové finanční prostředky ve výši 12,5 milionu dolarů na pokrok ve vývoji a výrobě raketových motorů na tuhé pohonné látky.

U-space

Francouzský startup U-space bude spolupracovat s nadnárodním dodavatelem raket MBDA na vývoji dvojice družic, které budou demonstrovat detekci, charakterizaci a zaměřování družic a jiných zařízení ve vesmíru. Družice spadají do plánů agentury DGA .

Samara Aerospace

Startup Samara Aerospace získal kontrakt společnosti SpaceWERX na vývoj zlepšeného zaměřování družic o hmotnosti o 200 až 500 kilogramů.

Naše podcasty

Doporučujeme

Objednejte si knihy našich autorů a nahlédněte tak do historie kosmonautiky.

Poděkování

Náš web běží spolehlivě díky perfektnímu servisu hostingu Blueboard.cz, děkujeme!

Aktivní seriály

Náš web se může pyšnit širokou a pestrou paletou seriálů, které jsou u našich čtenářů oblíbené.

Ukončené seriály

Mimo naše aktivní seriály je tu také spousta těch, které se věnovaly například historickým tématům. I přesto, že patří mezi starší, na jejich kvalitě to rozhodně neubírá! Toužíte zjistit něco o historii, nebo se zkrátka jen kochat nádhernými fotografiemi? Pak jsou tyto seriály právě pro Vás.

Konec hodnocení komentářů

Vážení čtenáři, před pár dny jsme Vás informovali o novince, díky které jste mohli začít hodnotit komentáře. Novinku jsme zavedli, abychom mohli poděkovat autorům kvalitních komentářů, ale celá věc se nepodařila. Reakce od čtenářů byly povětšinou negativní a proto jsme chtěli spustit anketu, ve které by sami návštěvníci mohli rozhodnout, jak s hodnocením naložit. Poslední kapkou však byla chyba pluginu, která umožňovala každému uživateli neomezený počet opakovaných hlasování. Jak se navíc ukázalo, někteří čtenáři této trhliny zneužívali a celá původní myšlenka tak ztratila smysl. S okamžitou platností jsme tedy dnes odpoledne zrušili hodnocení komentářů a vrátili jsme se zpět k původnímu stavu.

Děkujeme tímto všem čtenářům, kteří nám nejrůznějšími cestami zprostředkovávali své názory na zavedenou novinku. I díky jejich reakcím jsme se nakonec rozhodli tak, jak jsme se rozhodli. Zároveň se omlouváme, že nespustíme dříve avizovanou anketu. Ta by měla smysl pouze v případě, že by systém neměl výše zmíněnou trhlinu a lidé by ji nemohli využívat. Jsme rádi za každou zpětnou vazbu a nechceme jít proti většině. V komentářích i jinými cestami nám dorazilo dostatek názorů, abychom si mohli udělat komplexní obrázek o celé situaci a poznali, že se jednalo o krok špatným směrem.

Zdroje obrázků:
http://clipartwork.com/…/02/clipart-of-thumbs-up-and-thumbs-down.png
http://www.freepngimg.com/download/red_cross_mark/4-2-red-cross-mark-transparent.png

Hodnocení:

0 / 5. Počet hlasů: 0

Sdílejte tento článek:

Rubrika:

Štítky:

Další podobné články:

Komentáře:

Odběr komentářů
Upozornit
44 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejvíce hodnocený
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
GaGaGa
GaGaGa
6 let před

Někdy i krok zpět je krokem dopředu.

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  GaGaGa

Děkujeme.

František
František
6 let před
Odpovědět  GaGaGa

Přesně. Moc hezky napsané. Kolikrát jsem psal (někam jinam), že zěmna webu/systému/apod. byl krok špatným směrem. A nebýval to jenom můj názor. Nikdy se změna k původnímu/lepšímu nekonala… :-(.

Zde tedy kvituji, že ne ideální rozhodnutí bylo vráceno zpět… (y) Dobrá práce…

maro
maro
6 let před
Odpovědět  GaGaGa

No vidíte. Tahle vaše věta by měla určitě hodně palců nahoru, kdyby tu bylo to hodnocení:) To je ten krásný paradox reality. Ale taky jsem rád, že tu už ta čísla zase nejsou.

Keba
Keba
6 let před
Odpovědět  GaGaGa

Velmi trefně napsáno! Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že hodnocení komentářů moc nedává smysl a postupem času se nakonec skoro vždycky „zvrhne“.

ldx
ldx
6 let před

No tak první problém byl vizuální, to znamená tlačítka byla příliš veliká a jakoby nutila k hlasování – zmenšení by bylo ku prospěchu a žádoucí by byla i změna designu. Pozitivní/negativní ohlasy by měla být spíš doplňková možnost a informace pro čtenáře k relevanci komentáře, ne povinnost…

Jinak tento způsob hodnocení dobře funguje na jiných odborně zaměřených webech jako jsou např. Lupa.cz, Diit.cz, nevidím důvod proč by to nemohlo, po důkladné přípravě, stejně dobře fungovat tady 🙂

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  ldx

Do budoucna neříkáme ne, ale necháme si to dobře projít hlavou.

Fis
Fis
6 let před

Kdybyste to chteli nekdy obnovit, mrknul bych se vam na ten plugin. Problem ale stejne je, ze hlasovani je pouzitelne maximalne pro prihlasene uzivatele, jinak se takove zneuzivani da omezit jen velmi spatne (bud na zdrojove IP nebo pomoci cookie nebo kombinaci obeho – nic z toho ale neni idealni a to bud z pohledu funcnosti nebo zneuzitelnosti). Proto nakonec musim konstatovat, ze diky trolum (nikdy nepochopim, proc maji lide potrebu kazit praci nekoho jineho) jste udelali spravne rozhodnuti.

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Fis

Děkujeme za nabídku, také nám to hlava nebere. Momentálně o obnovení v blízkém horizontu neuvažujeme.

Daver
Daver
6 let před
Odpovědět  Dušan Majer

Hodnocení komentářů je v podstatě k ničemu, pokud s tím dále nepracujete (tzn. pokud například nejhodnocenější komentář není vypíchnutý na začátku nebo jinou barvou atd.). Většina komentářů jsou většinou osobní postoje k tématu, ovšem pokud se mezi nimi objeví dotaz a tento je relevantně odpovězen, je celkem škoda, aby se ztratil v hromadě gratulací k úspěšnému přistání prvního stupně č. 127 v řadě 🙂

Svihak Lazensky
Svihak Lazensky
6 let před

Z meho pohledu dobry krok, me to spise rusilo, a to hlavne pri prohlizeni z mobilu. Jste bajecni, jen tak dal!

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Svihak Lazensky

Jsme rádi, že Vám zrušení hodnocení vyhovuje.

Andrew
Andrew
6 let před
Odpovědět  Svihak Lazensky

Naprosto souhlasím! Škoda, že vám to nemůžu lajknout. 🙂

Rudolf Šíma
Rudolf Šíma
6 let před
Odpovědět  Andrew

🙂

maiden
maiden
6 let před

Spravne – nepisu sem prispevky a nazory kuliva hlasovani.

pbpitko
pbpitko
6 let před

Fajn, som celkom rád že to takto „neúspešne” skončilo.
Ď. aj za aktivity ktoré sa moc nezdaria. Dúfam že Vás to nebude znechucovať v ďalšej práci.
Robíte toho neuveriteľnwe veľa, takže ešte raz veľké Ď.
pb 🙂

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  pbpitko

Tohle měl být spíš bonus pro uživatele. Nás jako redakce se to prakticky netýkalo. 😉

Jiří Kos
Jiří Kos
6 let před

Kdyby všechny problémy se daly takhle promptně vyřešit!

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Jiří Kos

Jsme rádi, že jste se změnou spokojen. 😉

Milos
Milos
6 let před

Vas web je vyborny s vynikajucimi clankami. Myslim si, ze vobec nie je potrebne hodnotit komentare, pretoze v prevaznej vacsine pripadov sem prispievaju ludia, ktori debatu obohatia. Sem tam sa najde komentar, ktory vybocuje niekam do politiky alebo miernych vulgarizmov, vy to vsak viete ustrazit. Mne samemu sa nieco podobne stalo, aj ked som nepouzil prave vulgarne slova. Bol som vsak dorazne upozorneny na nevhodne slova a sam som uznal, ze mate pravdu.
Ja patrim medzi tych, ktori sa stale na nieco pytaju a vzdy dostanu fundovanu odpoved.
Takze Vam dakujem za Vasu pracu a prosim o strpenie pri odpovedani na dotazy. A ci tam pri danom komentari budu nejake plusky alebo minusky nie je podstatne.

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Milos

Pokud se kdokoliv slušně zeptá, vždy mu velmi rádi odpovíme. Tím, že se člověk ptá, dává najevo, že ho téma zajímá a chtěl by se dozvědět víc. Takže se určitě ptejte. 😉

ldx
ldx
6 let před
Odpovědět  Milos

S tím zásadně nesouhlasím. Hodnocení často ukazuje, jak je komentář přínosný k tématu nebo jak důležitý nápad nebo informaci obsahuje.

Samozřejmě, že je problém s trolly, ale to by se dalo vyřešit viz předchozí příspěvky a možná by se hodila i možnost nahlásit příspěvek a dát uživateli dočasný ban (3 dny, týden)…

Android
6 let před

Už jsem to zmiňoval, spojte to s registrací a nějakým systémem co přiděluje určitý počet palců na den. Určitě řešení existuje. Když už existuje na phpbb, který není tak rozšířený tak na WP bude stopro.
No a pak třeba zvažte Disqus. Ale to je taky zlo.

ldx
ldx
6 let před
Odpovědět  Android

Souhlasím.

Honza
Honza
6 let před
Odpovědět  Android

Disqus bych tu dost nerad, současné řešeni mi přijde lepší, i přesto, že mi plusování (a možná i hodnocení oběma směry) přišlo jako dobrý nápad, který by se tu snad nemusel nepřiměřeně zneužívat.

Johanka
Johanka
6 let před
Odpovědět  Android

Disqus prosím ne, ten nefunguje bez zapnutého javascriptu…

ldx
ldx
6 let před
Odpovědět  Johanka

Vtipne 😀

Kamil
Kamil
6 let před

Kosmonautix nejsou novinky.cz takže absence lajkovaní mi nevadí. Nechybělo mě to ani před tím

Racek
Racek
6 let před

Je to rozumné. Je to Váš blog a v komentářích vysoce převažující kladné hodnocení čtenářů myslím o kvalitě informuje, zvláště když komentáře čtete a poctivě si berete z nich ponaučení..

Martin
Martin
6 let před

R.I.P Hodnocení komentářů
9.11.2017 – 12.11.2017

Ono by stačilo třeba jen nenápadné tlačítko „pozitivní komentář“ a výsledky hodnocení třeba ani nezveřejňovat. Taková funkce by byla samozřejmě dostupná jen pro registrované přihlášené uživatele, přičemž by mohla plnit funkci třídění, aby se ty nejpřínosnější komentáře objevovali jako první.

ldx
ldx
6 let před
Odpovědět  Martin

Za mně by to tak bylo ideální. A přidat možnosti třídění podle času, relevance(=hodnocení uživateli), počtu reakcí na základní příspěvek ve vláknu. Nakonec tak nějak fungují i možnosti zobrazení komentářů k aplikacím na Google Play, takže to jde.

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  ldx

Ono teoreticky jde všechno, vždy je ale potřeba zvážit, zda má daná změna význam, jak náročná by její implementace byla a zda by šlo o přínosnou změnu.

Fis
Fis
6 let před
Odpovědět  Dušan Majer

Ja bych se treba neregistroval. Abych si daval na dalsim webu zaslat zapomenute heslo, to bych to radsi ozelel 🙂

Vladimír Podivínský
Vladimír Podivínský
6 let před

Dobrá práce 🙂 Jen tak dál.

Jirka Hadac
Jirka Hadac
6 let před

Skoda, velice zajimava a dobra myslenka, jen je blbe to zneuzivani, me se to, priznam se, libilo, ale naprosto chapu duvody, a shledavam je velice rozumne.

Rudolf Šíma
Rudolf Šíma
6 let před

Bez mučení se přiznávám, že jsem pravděpodobně také hlasoval u jednoho příspěvku dvakrát. Příspěvek se mi líbil a nebyl jsem si při opakovaném čtení jistý, zda jsem bod již přidělil. Každopádně vítám rozhodnutí redakce.

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Rudolf Šíma

Dva hlasy jsou nic. Tady se bavíme o desítkách opakovaných hlasování.

Honza
Honza
6 let před

Jelikož jsem, zdá se, v menšině, tak přihodím svůj názor, aby to tu nevypadalo, že prakticky všichni byli proti. Podle mě to byl dobrý nápad, plusování určitě a i mínusování by komunita Kosmonautixu určitě zvládla, kdyby nebyl ten problém s opakovaným hlasováním.
A jinak pokud byste řešili nějaký komplikovanější systém obsahující třeba registrace a tak, tak bych rád připomněl něčí příspěvek z předcházející diskuze, že by bylo bezva, kdyby se zvýrazňovaly nepřečtené komentáře (tedy ty, co přibyly od předchozí návštěvy). To by bylo žůžo.

Dušan Majer
Dušan Majer
6 let před
Odpovědět  Honza

Díky za nápad. V blízké době určitě ne, ale do budoucna – kdo ví?

Fis
Fis
6 let před
Odpovědět  Dušan Majer

neeee, registraci neeee 😀

Exa
Exa
6 let před

No to chce odvahu zavést tyhle technologie. Magorů na každým rohu internetu tucet. Měli jste to vyřešit jako ksichtokniha. Dát možnost přidávat jen lajky. Ale lepší je to takhle. 🙂

ldx
ldx
6 let před
Odpovědět  Exa

Vždyť to funguje skoro všude, na odborných webech a problémy s tím nejsou. Tohle prostě byla nepromyšlená, nepřipravená hurá akce a podle toho to taky dopadlo.

Apropos problém s klikáním je obecný u každého formuláře nebo stránky s tlačítky, můžou to dělat roboti, proto mají hodně navštěvované weby captcha, aby se tohle nedělo… Tyhle věci řeší každý webový vývojář denně. Tak se tomu tak nedivte. Příště lépe připravit, promyslet, otestovat!!! a bude po problémech. A pokud bude možné dělat komentáře bez přihlášení, tak bych opravdu zvážil aspoň jednoduché captcha (třeba typu kolik je 1+1).

Honza
Honza
6 let před
Odpovědět  ldx

Zrovna na tohle pozor. Člověk píše pořád dokola „dvě“, připadá si jak blbec, který by si měl zopakovat první třídu, a pak mu někdo řekne, že správná odpověď je dva…

ptpc
ptpc
6 let před

Tak ja sa chcem poďakovať za zrušenie hodnotenia komentárov ako aj za zrušenie samotnej ankety a som rád že sa zohľadnili racionálne argumenty. 🙂

A len tak na okraj – takýto názor som mal od začiatku…

https://kosmonautix.cz/2017/11/12/konec-hodnoceni-komentaru/