Jedinečná možnost diskutovat o kosmonautice

Jelikož je Česká republika členem evropské kosmické agentury, mohou se její občané zapojovat do různých zajímavých aktivit. Jedna z akcí, o kterých byste měli vědět, se připravuje na sobotu 10. září a jmenuje se Debata občanů o vesmíru pro Evropu. Jedná se o celodenní diskusi, která proběhne v konferenčním centru Masarykovy koleje (Thákurova 1, Praha 6). Co je na téhle akci zajímavé? Třeba už jen to, že je organizována Evropskou kosmickou agenturou ve všech 22 členských státech současně ve stejný den.

Očekává se, že se celé akce zúčastní 2 200 zájemců o kosmonautiku a vesmír vůbec. Jedná se o historicky první Debaty občanů o vesmíru pro Evropu, přičemž budou diskutovat stejné otázky. V České republice tuto akci zastřešuje Technologické centrum AV ČR. Zájemci o účast se mohou registrovat na webové adrese http://www.citizensdebate.space/cs_CZ/home. Každou zemí bude v diskusi zastupovat sto lidí. Jelikož se očekává velký převis zájemců, budou účastníci vybráni podle socio-demografických kritérií, aby v co nejlépe reprezentovali svou zemi.

Vybraní účastníci dostanou možnost celý den debatovat s ostatními, sdělit svůj názor a účastnit se nastavení priorit současných a budoucích vesmírných programů. Organizátorům zabere zhruba 48 hodin zpracovat výsledky debat a ty budou následně předány přímo generálnímu řediteli ESA, Johannu-Dietrichu Wörnerovi. Nabízí se Vám tak unikátní příležitost být u akce, s pomocí které můžete pomoci sdělit své názory přímo těm nejvyšším místům v ESA. Budeme velice rádi, když se prostřednictvím tohoto článku do přihlásí co nejvíce zájemců.

Zdroje informací:
http://www.czechspaceportal.cz/
http://nasvesmir.cz/

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

5 komentářů ke článku “Jedinečná možnost diskutovat o kosmonautice”

  1. Tomáš Mázl napsal:

    I mě vybrali, těším se jak malej kluk a děkuji 🙂

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.