Naše články také na astro.cz

Vážení čtenáři, dovolte mi, abych Vás v dnešním krátkém článku informoval o novince, která se udála v minulých dnech. Dohodli jsme se s oficiálním webem České astronomické společnosti – astro.cz na předávání článků. Čtenáři, kteří chodí například na portál osel.cz, se kterým máme tuto spolupráci již několik let, tento princip znají. Na našem webu vyjde článek, který následně převezme jiný portál – ve zveřejňování na osel.cz budeme pokračovat, nově však některé  naše články najdete také na astro.cz. Těší nás, že se díky této novince mohou informace z našich článků dostat k většímu množství čtenářů. Stejně tak náš web mohou objevit lidé, kteří o něm zatím nevěděli.

Zdroje obrázků:
http://www.astro.cz/userfiles/files/banner/b_460_82.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

18 komentářů ke článku “Naše články také na astro.cz”

  1. Martin Gembec Administrátor napsal:

    edemski: obrať se prosím na mokry [zavin] astro [tečka] cz a poptej, zda by se s tím nedalo něco dělat, já s tímhle nesvedu nic, jsem jen „pisálek“

  2. Martin Gembec Administrátor napsal:

    Zdar. Pokud jde o přebírání článků, myslím, že v počtu 1 – 2, nebo jak píše Dušan max. 3 články, to se asi shodnem, že je rozumná míra. Osobně jsem toho názoru, že míň je víc. Kdysi jsme se dohodli, že Kosmonautix a astro.cz jdou každý svou cestou a tak to má zůstat. Nicméně sami víte, že nemám problém linkovat kvalitní věci odsud do svých přehledů. Někdo tu výše nadhodil, že astro.cz je k ničemu a má zčásti pravdu, je to teď tak trochu prázdný nově natřený barák. Ale není to chyba těch, kteří si ho váží a dělají pro něj alespoň to, co uznají za vhodné. Je smutné, že se u nás najdou lidé, kteří kromě kritiky sami nic pozitivního nedělají. Mě je líto, že kdysi skončil portál IAN.cz a kdybychom k astro.cz přistupovali podobně, skončilo by podobně. Jak ale vidím, lidí, kterým to není lhostejné, je zatím dost. Takže díky chlapci za tu užší spolupráci. Prospěje oběma stranám a přijde mi to rozumné.

    • Petr Kubala napsal:

      pěkný pokrytecký blábol. Astro.cz je na tom bledě už léta, určitě ne týdny. Mimo to by mělo udělat rozhodnutí: bud nevysávat stovky tisíc z kapes daňových poplatníků nebo se nechovat jako PR web několika lidí a co je ještě horší, jako web s principy tvrdé totalitní cenzury. Lidem na astro.cz nejde o astronomii a panu Gembecovi a jeho kamarádům už vůbec ne. Protože kdyby ano, nechovali by se tak odporně, jako se chovají a nepoškozovali by fungující popularizační projekty. Bláboly o „dělání něčeho pozitivního“ jsou k smíchu.

      • Radoslav Packa napsal:

        Ja síce nevidím do zákulisia, ale to čo potrebujem, tam nájdem a to čo nehľadám, ma tam neotravuje (stupidná reklama), tak isto ako kosmonautix
        a do konca 04/2014 aj stránky p. Tomáša PŘIBYLA.

      • Martin Gembec Administrátor napsal:

        Takovéto negativní komentáře asi nic nevyřeší, ale možná by bylo vhodné tu dovysvětlit, že pokud jde o mě, tak konkrétně já se v astro.cz zabývám pouze psaním popularizačních článků. Píšu to spíš jako dovysvětlení těm, kdo si tyto nešťastné komentáře čtou a neznají pozadí. Možná, že negativní tón příspěvku souvisí s tím, že jsem napsal, „že se u nás najdou lidé, kteří kromě kritiky sami nic pozitivního nedělají“. Vůbec mě v tu chvíli nenapadlo, že to zrovna Petra Kubalu může urazit, takže se tím omlouvám všem, kteří pak musí jeho výtky číst, myslím, že si je nezasloužím, ale Petr už je takový.

  3. edemski napsal:

    Tak proto ta zvýšená frekvence emailů s upozorněním na nový článek 😀
    BTW jak jsem psal Magovi, jestli by to nezměnili (předmět emailu), tak zatím ne 🙁

  4. Matej napsal:

    Chtel bych touto cestou pogratulovat autorum zdejsiho webu, za to co se jim povedlo. Dle meho to jen pomuze k dalsi popularizaci webu kosmonautix a k postupnemu presunu ctenaru na tento web. Prece jen, kdo vytvari prispevky a clanky, ma vzdy nejvetsi vyhodu, protoze ostatni tvurci webu zacnou byt pohodlni, a pak uz jen kopiruji, coz je pro cesta do zahuby.

  5. Radoslav Packa napsal:

    Astro cz, astronomická spoločnosť je vysoká liga v rámci astronómie. Že sa tam budú objavovať články kosmonautix je prejav kvality webu a jeho tvorcov. Gratulujem!

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Děkujeme. Také to chápu jako jistou formu ocenění, kterého si cením.

    • Datel napsal:

      V čem je to vysoká liga? Astro.cz už pár let nemá smysl navštěvovat. Snímky od NASA mám v mobilu jako Appku a články nestojí za nic, jsou to vesměs jen překlady tiskových zpráv nebo nesmysly. Tím kopírováním jen podtrhují klesající kvalitu. Pokud je astro vysoká liga, tak kosmonautix je co? Liga mistrů? 😀 A těch dobrých serverů je tu více – například Exoplanety.cz, osel.cz (ten není astronomický) a nový rudymars.cz.

      PS: kosmonautixu, nechcete něco udělat pro nás, co jsou na netu hlavně přes mobil? Nějakou úpravu? Dík za vše

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Co přesně by se Vám líbilo? Na náš web také chodím přes mobil a žádný problém jsme zatím nenašel. Pokud byste mohl blíže specifikovat, co přesně by se Vám líbilo, proberu to v rámci redakce. Jinak moc díky za chválu našeho webu. Velmi mne to těší. 😉

  6. Antoš napsal:

    Kdysi se na českých astronomických portálech rozmohl nešvar, posílat příspěvky na více portálů . To zpočátku vypadalo zajímavě, protože na všech portálech bylo dost příspěvků. Jenže časem upadl zájem čtenářů, protože se opakovaly příspěvky a vedlo to k úpadku portálů, z nichž některé zanikly, některé živoří.
    Takže to může lehce vést k tomu, že když na astru budou kosmo příspěvky,( i když ne všechny),zájemci budou uspokojeni základními informacemi a klesne návštěvnost kosmo portálů.
    Je na zváženou, co je lepší. Ale monotematické portály považuji osobně za výhodnější

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Je to určitě o tom, kolik se takových příspěvků sdílí. Pokud by to byla většina,tedy více než 50%, bylo by to špatně. To by to potom ten zdrojový portál mohl zabalit a psát rovnou pro cílový web. Ale v našem případě se bude jednat maximálně o cca. 2 – 3 články týdně. Víc určitě ne.

    • Vojta napsal:

      Přesto právě proto, že se na osel.cz začaly objevovat i „kosmo“ články převzaté odtud, začal jsem chodit i na kosmonautix. Dobrý způsob jak toho docílit, je povolit sdílení článků až s určitým zpožděním. Samozřejmě jen u takových, které se nevěnují nějaké aktuální události.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Díky, myslím, že takových lidí bude více. Když nebudeme sdílet všechny články (jak jsem už psal, uvažujeme maximálně o 2 – 3 za týden), tak si čtenáři mohou najít cestu na náš web, aby dostávali informace co nejdříve a ve větší frekvenci.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.