Startujeme!

Startujeme

Vážení čtenáři,
dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji přivítal na novém webu, který Vám bude pravidelně přinášet aktuální informace o dění v kosmonautice. Naším cílem je, aby si tu každý čtenář našel článek, který jej zaujme. Budeme se proto snažit být aktuální a přesní. Na našem webu, nebo chcete-li blogu budou pravidelně vycházet články věnované kosmonautice. Budeme se snažit, aby si na své přišli jak lidé, kteří si k informacím o letech do vesmíru hledají cestu, tak i ti, kteří jsou pokročilejší. Náš web je zkrátka otevřený všem, kdo se chtějí dozvědět nové informace o tak atraktivním oboru, jakým kosmonautika bezesporu je.

O to, abyste na blogu nacházeli aktuální informace se bude starat tým několika redaktorů, kteří se rekrutovali z řad aktivních členů na diskusním fóru o kosmonautice kosmonautix.cz. Máte tedy jistotu, že informace, které si zde přečtete, pochází od lidí, kteří se o kosmonautiku skutečně zajímají. Jsme totiž specializovaný web. Tím se odlišujeme od portálů, které se věnují obecnému zpravodajství. Na tyto portály píšou články lidé, kteří nemají specializaci – jednou píšou o mezinárodní politice, pak o záplavách v Číně, a za chvíli o nově vypuštěné družici. Jejich informace nemohou být stoprocentně přesné a často se, nevědomky, dopouští přehmatů. Naší výhodou je, že články tvoří lidé se zájmem o kosmonautiku.

Nechceme konkurovat velkým zpravodajským portálům jako jsou novinky.cz, idnes.cz, nebo akutalne.cz, ani specializovaným portálům jako jsou technet.cz, astro.cz, či osel.cz. Naším cílem je vytvořit portál, kde budou aktuální informace o kosmonautice.

S myšlenkou na vytvoření „blogu“ jsme si na našem fóru pohrávali už docela dlouho. Teprve až přechod na samostatnou doménu kosmonautix.cz nám umožnil realizovat subdoménu, na které nyní blog poběží. Shodou okolností se v této době na fóru rozběhla debata, zda by nebylo vhodné vytvořit něco na způsob blogu. Pustili jsme se tedy do práce, vyzvali uživatele, kteří jsou ochotní tvořit články, aby se přihlásili. Po několika týdnech ladění jsme se konečně dostali do cílové rovinky. Redaktoři pro vás již připravili několik atraktivních článků, které se na blogu budou postupně objevovat.

Na tomto místě bych chtěl poděkovat všem uživatelům, kteří projevili zájem podílet se na tvorbě obsahu, tedy psaní článků. Podařilo se nám získat do týmu velmi dobré redaktory. Náš tým je připraven. Věřím, že s naší prací budete spokojeni.

Pokud byste měli jakékoliv připomínky k blogu, jeho obsahu, nebo čemukoliv jinému, co s blogem souvisí, můžete nás kontaktovat. Mailové adresy na jednotlivé redaktory najdete na stránce Redakce.

P.S. Na našem blogu nebudou fungovat tradiční komentáře pod články. Na konci stránky vždy najdete odkaz do konkrétního vlákna našeho diskusního fóra, kde se můžete k tématu vyjádřit.

Zdroj obrázků:
http://www.imagenesygraficos.com/fondos-escritorio/data/media/211/columbia-sts50-rotate.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.