Soutěž o tričko Kosmonautix

V nepravidelných intervalech na našem portálu máte možnost také něco vyhrát a další příležitost je právě teď. Pro velký ohlas na naše tričko z přenosu z brněnské hvězdárny a planetária jsme se rozhodli dát do hry právě tuto cenu. Možnost mají vyhrát úplně všichni včetně dětí. Motivem je Teleskop Jamese Webba, který na Boží hod vánoční odstartoval do kosmu, a tak je jasné, že soutěž bude souviset právě s ním. Půjde o jednoduché tipování, takže to tentokrát bude zejména o štěstí. „Zakopaný pes“ je totiž v tom, že správnou odpověď zatím neznáme ani my v redakci. A o co tedy půjde? Stačí když si tipnete, kdy bude zveřejněn první snímek z Teleskopu Jamese Webba. Počítá se jakýkoliv první snímek. Nerozhoduje, co konkrétně na snímku bude, ale to, že byl jako první uveřejněn.

Nezáleží ani na tom, jaká agentura ho zveřejní – zda to bude NASA, či ESA. Vyhrává ten, který bude datu nejblíže. Pokud se sejde na správný čas více hlasů, pak vyhrává ten, který si tipl jako první, takže určitě s odpovědí moc neotálejte. Jak tedy soutěžit? Je to jednoduché. Stačí když vyplníte přiložený formulář a odešlete. Čas v tipu se vztahuje na čas, který bude v danou chvíli platit v ČR (SELČ nebo SEČ). Pak už jen stačí doufat, že Váš tip je ten správný. Držíme palce všem! Jelikož neznáme datum, kdy k oznámení prvního snímku dojde, tak nelze ani dopředu napsat přesné datum, kdy naše soutěž skončí. Proto právě samotné zveřejnění snímku nebo informace, kdy bude tento první snímek poskytnut, automaticky hru ukončí. Tedy všechny hlasy, které by přišly v den zveřejnění (či oznámení), by byly neplatné. Poté výsledky vyhodnotíme a vítěz bude zveřejněn na našich stránkách. Pro ty, kdo to neví, tak náš web má již nějakou dobu vlastní e-shop prodávající merch inspirovaný kosmonautikou. Tričko, které je ve hře, nese motiv Teleskopu Jamese Webba a najdete na něm také odkaz na náš portál. Může být tedy dlouhá léta vzpomínkou na tuto mimořádnou misi. Redakce ovšem nezaručuje životnost 20 let, jak je tomu v případě u teleskopu.

EDIT: Upřesním, že z každé mailové adresy platí vždy pouze první tip. Pokud ze stejné adresy přijde tipů více (Moniko opovaž se :D), tak nebudou platné. Děkujeme za pochopení.

Zdroj obrázků:
www.triko-rokit.cz

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

12 komentářů ke článku “Soutěž o tričko Kosmonautix”

  1. ldx napsal:

    Tak dnes 16.3.2022 Webb poslal dokonale zaostřený snímek vzdálené hvězdy, ještě lepší než odborníci očekávali. Já tipoval 15.3.2022 jako datum prvního snímku, chápal jsem to jako první snímek v plném rozlišení, ne testy a kalibrační snímky. A v tom jsem se trefil v toleranci jednoho dne a mám z toho proto dobrý pocit, vítězům ankety ale nic nezávidím.

    Žijeme v přelomové době, a události na Ukrajině bohužel zastiňují i tenhle úžasný úspěch. Doufám, že současnou hororovou situaci lidstvo přežije a teleskop bude dělat úžasné objevy – jinak z něj bude, po Voyagerech, další monumentální kosmický památník a vzpomínka na lidstvo pro alieny…

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      On je v zásadě i tohle stále kalibrační snímek. JWST stále hledí na jednu a tu samou hvězdu, na které se kalibroval. Právě proto, abychom předešli podobným případným nesrovnalostem, jsme při vyhlášení uvedli, že jde o jakoukoliv fotografii. 😉
      Věřím, že se situace časem urovná a JWST nás bude zásobovat super snímky. 🙂

  2. Ričrd napsal:

    Postrádám možnost „nikdy“, že se na JWST něco pokaká a v L2 bude kroužit jen hromada šrotu za 10 mld.

  3. pave69 napsal:

    Už jsem hlasoval, ale myslím, že první fotku už ukázali, jak na ní prosvítá zrcadlový nápis „REMOVE BEFORE FLIGHT“
    🙂

  4. LionClarence napsal:

    časem je myšlen středoevropský nebo GMT nebo jiný?

  5. ldx napsal:

    Už jsem odeslal… jen mně trochu zarazilo, že formulář vyžaduje čas AM/PM…

    • Vladimír Kordas Administrátor napsal:

      Důvodem je nejspíše to, že máte nastavený Google účet v angličtině, popřípadě tak nastavený region. Já ho mám v češtině a mohu vyplnit čas v klasickém 24h formátu.

      • ldx napsal:

        Nemělo by to být od účtu neodvislé ? Odhlásil jsem se z google účtu a stále to vidím stejně. Jedině že by záleželo na preferovaném jazyku prohlížeče, který mám nastavený na angličtinu…
        Takto si vlastně člověk ani nemůže být jistý, že vyplněná hodnota je vztažená k regionu ČR, možná jsem vyplnil čas v USA 🙂 Teda ne že by nějak na čase v tuto chvíli záleželo (celé je to tak akorát odhad plus minus čtvrtrok)…

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Data, která nám přes formulář dorazí, jsou přesně taková, jaká tam člověk zadá. K žádné konverzi nedochází. Konečné vyhodnocení provedeme manuálně, takže nehrozí nějaké špatné započítání automatu.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.