Crew-1 úspěšně dosedla

Krátce před devátou našeho času úspěšně dosedla kabina Crew Dragonu mise Crew-1 na hladinu Mexického zálivu.
2. května 9:00

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

4 komentářů ke článku “Crew-1 úspěšně dosedla”

  1. Martin Gembec Administrátor napsal:

    Davide, misi sledujeme, vydali jsem upozornění, vyšly informace v Kosmotýdeníku. Kolega Mirek z redakce píše pravidelné aktualizace na fórum. Tentokrát jsme tedy zvolili jiné pokrytí a děkujeme za upozornění, že je o takový manévr zájem. Myslím, že nebýt to zrovna v neděli a zrovna před Kosmotýdeníkem, pokryjeme to více.

  2. medved_David napsal:

    Bude nějaký článek k návratu CD-1 ? Je to první ostrá mise, navíc návrat v noci nepamatuji. Obecně považuji návratovou fázi za ještě potenciálně nebezpečnější (přeci jen padat atmosférou obklopen rozžhavenou atmosférou přes 1000°C…), než start. Je to správná úvaha?

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Návrat Crew-1 byl zmíněn v dnešním Kosmotýdeníku. Podrobnější článek zatím neplánujeme. Vaše úvaha o nebezpečnosti je zajímavá, ale ono se to nedá dost dobře srovnávat. Při startu zase posádka sedí na stovkách tun vysoce hořlavé směsi, která dole hoří. 🙂

      • medved_David napsal:

        Je to tak. Často si říkám – co je lepší. Jestli sedět nad hořící nádrží se stovkami tun paliva nebo v rozžhavené kapsuli, letící řízeným pádem k Zemi. Ale protože přeci jen (zvl. u F9+CD) je při vzletu možný únik za jakékoliv fáze a u návratu to nepovažuji za důsledně možné, mám obavy spíš z návratů.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.