Dušan Majer o SpaceX v Plzni

Vážení čtenáři a fanoušci našeho portálu. Rádi bychom vás pozvali na přednášku Dušana Majera, která se bude konat 11. října v Plzni. Přednáška bude o SpaceX – o její minulosti, současnosti i budoucnosti. Navíc, po samotné přednášce, která proběhne ve výjimečných prostorách Západočeského muzea, bude následovat posezení v hospodě s Dušanem Majerem a Lukášem Houškou a společně budeme moct podiskutovat o kosmonautice. Jde tedy i o setkání fanoušků kosmonautiky z Plzně a okolí.

Západočeské muzeum v Plzni

Západočeské muzeum v Plzni
Zdroj: https://im.novinky.cz/

Přednáška, kterou povede Dušan Majer, bude trvat přibližně hodinu a půl a bude přístupná zdarma. Pro účast na ní je však z důvodu omezené kapacity nutné se registrovat ve formuláři, který naleznete níže. Kapacita je omezena na 100 lidí. K dispozici budeme mít hlavní sál Západočeského muzea v Plzni, které se nachází na adrese Kopeckého sady 2. Přednáška bude začínat v 17:00 a končit bude kolem sedmé večer. Následně se s těmi, kdo budou mít zájem, přesuneme do restaurace Švejk, která se nachází v Riegrově ulici, kde společně budeme probírat kosmonautiku. Novinky můžete sledovat na facebookové události.

Přednáška proběhne v rámci přednáškového cyklu Šedesátka, kterou pořádá spolek Zestínu z.s..

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

12 komentářů ke článku “Dušan Majer o SpaceX v Plzni”

  1. Zbyněk napsal:

    Zdravím, já mám odpoledni, nebude z přednášky nějaký záznam?

  2. Ričrd napsal:

    Panove, zopakujte to na Ostravsku a mile rad prijedu. I za cenu vstupneho na pokryti vasich nakladu. Plzen je pro me trosku od ruky. Predpokladam, ze nas najde dost, aby to stalo za uvahu. Diky.

  3. Lubomír napsal:

    Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) ve čtvrtek podala žalobu na generálního ředitele výrobce elektromobilů Tesla Elona Muska kvůli jeho prohlášením ohledně možného stažení akcií podniku z burzy. SEC obvinila Muska z podvodu a chce, aby nemohl zastávat vysokou funkci v čele Tesly, ale ani v čele žádné jiné veřejně obchodované firmy, informoval zpravodajský web BBC.

    Zdá se že s panem Muskem není něco v pořádku , zatím se jedná asi jen o Teslu , doufám že nedojde i na SPACEX . Lub

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Podvod je hodně silné slovo. Web Elonx k tomu na svém Facebooku uvedl, cituji:
      Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) žaluje Elona Muska v návaznosti na srpnové tweety, kterými šéf Tesly oznámil záměr stáhnout akcie firmy z burzy. Musk od plánu nakonec upustil, ale SEC tweety označuje za zavádějící a tvrdí, že způsobily škodu investorům. SEC chce Muskovi udělit pokutu a poněkud neobvykle mu zakázat, aby stál v čele kterékoli veřejně obchodované firmě (včetně Tesly). Muska podpořila správní rada Tesla, když vyjádřila pokračující důvěru v jeho vedení. Muskovi byla údajně nabídnuta dohoda bez přiznání viny, ale on se jí rozhodl bránit u soudu. Žalobu označil za „neopodstatněnou“. Událosi vedly ke znatelnému poklesu hodnoty akcií Tesly.

    • Pave69 napsal:

      Pokud si dobře vzpomínám, tak SpaceX není veřejně obchodovatelná – a právě to se Muskovi líbí a chtěl by toho dosáhnout i u Tesly, ale nemá na to (finančně). Jinak s těmi tweety do drsně přehnal, nejsem psycholog, abych řekl jestli je to narcisistní nebo jiná úchylka – myslí si, že on je vždy v právu, i když evidentně to byla bouda na burzovní medvědy (spekulanty na pokles). Vzhledem k pozici, kterou v Tesle zastává, tak to bylo nezákonné.
      Z mého pohledu – Tesla se zase tak moc zásadně neliší od jiných (elektro)aut – taky má výfuk v Tušimicích a pro část paliva (z Dukovan) se dost blbě hledá trvalé úložiště – kdežto SpaceX posouvá lidstvo dál – možná by bylo lepší, kdyby se Musk soustředil víc na BFR…. 🙂

    • Lopez napsal:

      “Am considering taking Tesla private at $420. Funding secured.”

      Tyto dvě věty z Elonova Twitteru změnily hodnotu firmy o 10%.

      Jako obchodník na burze musím říci, že pokud lhal (neměl zajištěno 82miliard$ potřebných k odkupu), dopustil se ukázkové manipulace s cenou akcií, což je velmi vážné porušení zákonů o akciových burzách..

      Jako fanoušek kosmonautiky mám o Elona strach..

      • gg napsal:

        „neměl zajištěno 82miliard$ potřebných k odkupu“

        Proč by k odkupu potřeboval 82 miliard?

      • Lopez napsal:

        Suma potřebná k odkupu akcií z burzy při ceně 420$/kus. Sumu jsem nekontroloval, převzato z BBC.

      • gg napsal:

        Ale snad není zapotřebí skupovat všechny akcie, pouze podíly té části akcionářů, kteří s převedením na veřejně neobchodovanou společnost nesouhlasí? Nebo mi něco ušlo?

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.