ŽIVĚ A ČESKY: Start rakety Alpha podruhé

Start rakety Alpha firmy Firefly Aerospace se dnes o půlnoci nakonec neuskutečnil. Kvůli poklesu tlaku hélia byl pár minut před startem odpočet pozastaven a firma uvedla, že se o start pokusí o téměř hodinu a půl déle. Ani tento termín startu nevyšel a naposledy se měla firma pokusit o start minutu před koncem startovního okna. Start byl ale nakonec ještě před posledním pokusem o start ve 03:59 odložen o 24 hodin. Doufejme tedy, že dnes se již dočkáme startu, který by měl proběhnout ve stejný čas jako při minulém pokusu, resp. 13. září 00:00.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba ve 23:45 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

EDIT 23:34
Firma Firefly Aerospace se rozhodla zrušit pokus o dnešní start kvůli počasí (silný vítr). Oznámila, že jedná s obsluhou kosmodromu o termínech startu 19. a 20. září. O dalším vývoji Vás budeme informovat.

Zdroje informací:
https://twitter.com/

Zdroje obrázků:
https://www.nasaspaceflight.com/wp-content/uploads/2022/09/beyer.jpg

 

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.