Testování padáků Crew Dragonu

Firma SpaceX na svém Twitteru zveřejnila dvě videa z 16. zkoušky padákového systému Crew Dragonu.
27. června 10:43

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

7 komentářů ke článku “Testování padáků Crew Dragonu”

  1. Vojta napsal:

    Pěkně se to houpe. Jsou někde k dispozici záběry na Sojuz nebo Apollo během vytahování padáků? Třeba také z testů. Jen tak pro srovnání, jak moc divoká jízda to je.

  2. Pavel Kralicek napsal:

    Chtel bych se zeptat na pouziti motoru Super Draco. Vim, ze na pristani se pouziji vzdy padaky a Super Draco nahradi zachrannou vezicku, ale pri jakych scenarich se pocita se Super Draco i na pristani? Napr. selhani padaku pod x km vysky?

    • Pavel Kralicek napsal:

      Dival jsem se ted, ze pri pad abort testu se Crew Dragon mel dostat do vysky cca 1,5 km a i tak bez problemu pristal na padacich. Znamena to tedy, ze by se SuperDraco pouzily jen jako posledni zachrana pri totalnim selhani padaku be vysce par set metru, kdy neni cas vytahnout rezervu…i kdyz ma vlastne Crew Dragon rezervni padak?

    • Michael Voplatka Redakce napsal:

      S motory SuperDraco se momentálně pro přistání vůbec nepočítá. Na něco takového je potřeba důkladné dlouhodobé testování a to bylo bohužel ukončeno. NASA jakožto momentálně jediný zákazník využívající Crew Dragon nemá o motorické přistání (prozatím) zájem. Padáky jsou spolehlivý a bezpečný systém, který je aktivován v dostatečné výšce nad terénem (hladinou moře). Jakékoliv selhání padáků mající za vinu havárii je vysoce nepravděpodobné.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.