SpaceX bez Facebooku

Elon Musk dnes zrušil oficiální stránku SpaceX na Facebooku jako reakci na volební aféru v USA.
23. března 19:58

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

11 komentářů ke článku “SpaceX bez Facebooku”

  1. gg napsal:

    Kdyby jen „volební aféra“, účet na FB byl podáním ruky ďáblu tak jako tak. Volební aféra je jen symptom. 😉

  2. Štěpán napsal:

    A můžu se zeptat jakou aféru?

    • ventYl napsal:

      Long story short: Facebook dobrovolne poskytol nadstandardny pristup k sukromnym datam americkych pouzivatelov FB (obsah chatu a iny normalne neverejny obsah) PR agenture Donalda Trumpa pocas minulorocnych prezidentskych volieb. Tym objektivne porusil snad vsetko, co sa od zachovania sukromia da ocakavat. Ale treba povedat, ze od firmy ktorej zakladatel v podstate hlasal, ze sukromie je prezitok a treba ho zrusit to nie je necakany krok.

      • Honza napsal:

        To jako Cambrige Analytica? Pokud jo, tak se sluší zmínit, že rozhodně, ani zdaleka, nepracují jen pro Trumpa. A dále, pokud vím, ta data uživatelé poskytli sami a dobrovolně, i když přeprodány potom byly asi už v rozporu s podmínkami (přinejmenším). Ovšem nic z toho nedělal facebook, ty informace lidi poskytovali sami přímo třetí straně, facebook sloužil jako platforma. Pokud se mýlím, rád budu opraven.
        Lidi si prostě nedávají na soukromí pozor a je to převážně jejich vina. Házet tohle na facebook mi přijde trochu nefér, ač mám jinak daleko tomu se ho ve většině věcí zastávat.

  3. Tovy napsal:

    … a Tesla prý taky. Elon má koule 🙂

  4. Tomáš Novák napsal:

    A bude Kosmonautix následovat? 🙂

    • Karel Zvoník Redakce napsal:

      To musíte takhle: Tak co Dušane jsi chlap?
      😀

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Rozhodně nebude. 😀
      Osobně nejsem příznivcem podobných demonstrativních akcí, které ničemu nepomohou a spíše ublíží (fanouškům, kteří stojí o informace a ne všichni jsou i jinde než na FB). Elonovo rozhodnutí svým způsobem chápu, ale nemohu se s ním ztotožnit a nelíbí se mi to.

      • ventYl napsal:

        Ja viem, ze to tu je off topic. Ale ked som si tu spravu precital, tak som sa nad tym zamyslel. A dosiel som k nazoru, ze ak sa rozhodol, ze sa mu to co sa stalo nepaci, tak spravil jedinu spravnu vec, ktoru mohol. V priestore internetu „sluzieb zadarmo“ kde pouzivatelia su defakto tovarom je totiz to, ze niekto sluzbu prestane pouzivat jedinym donucovacim prostriedkom.

        Facebookovy ucet ma tak zhruba kazdy druhy obyvatel rozvinutej krajiny, co znamena, ze pocty uctov idu do miliard. Niekoho s tak velkou userbase tazko presvedcit inym sposobom ako tym, ze ich sluzby prestane pouzivat.

        Dokonca ak by ucty pouzival nadalej ale frflal by, ze sa mu nepaci co Facebook spravil, tak by som to bral za istu formu falose. Nadavam na nieco, ale aj tak to pouzivam, lebo sam z toho mam benefity.

      • Tomáš Novák napsal:

        Není. Existuje výrazně víc forem protestu a tohle je pouze jedna z nich. Jde o to, jestli se budete snažit o revoluci nebo reformu. Zrušením (zakázáním) fb se docílí vzniku jiné sítě se stejnými problémy. Vhodnou formu nátlaku na vnitřní reformu zvolila např. Nordea – dočasně pozastavila obchodování s akciemi – ne všechny okamžitě prodala. Počká jak fb zareaguje a podle toho bude dále postupovat.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.