Velikonoce s kosmonautikou

kosmo vajíčka

Vesmír je v neustálém pohybu bez ohledu na svátky a tak se pořád někde něco děje, nebo probíhá výzkum různými kosmickými sondami. Velikonoce jsou svátky hodně propojené s vesmírem, vždyť jak známo Slavnost Zmrtvýchvstání Páně, tedy Velikonoční neděle připadá na tu po prvním jarním úplňku. Ačkoli je to svátek pohyblivý, často nám příroda během Velikonoc připomíná poslední souboje mezi zimou a jarem, třeba právě jako letos. Ani u nás na portálu, jak vidíte den co den, jsme příliš nezvolnili a tak i během Velikonoc se snažíme přinést zajímavosti ze světa kosmonautiky a výzkumu vesmíru. A protože i u nás doma čekala na koledníky vajíčka s vesmírnými motivy, nebylo už daleko k nápadu trochu zvolnit a podívat se na Velikonoce i z trochu jiného pohledu.

Kosmo vajíčka

Na svátcích vzkříšení a jara je nejkrásnější vidět se s přáteli nebo rodinou. A v takové chvíli si uvědomíte, jak odloučeni od civilizace jsou takoví výzkumníci na Antarktidě nebo astronauti na Mezinárodní vesmírné stanici. Ale i tam dorazí například čokoládová nebo plastová vajíčka, když na to přijde, jak ukázal třeba Chris Hadfield.

Chris Hadfield žongluje s vajíčky na ISS

Chris Hadfield žongluje s vajíčky na ISS

A co u vás? Vyskytlo se něco pěkného s vesmírnou tématikou? Neváhejte a pochlubte se třeba v diskuzi pod článkem. Pokud snímky pošlete, rádi je přidáme přímo do článku. Tak pěkný zbytek velikonočního pondělí a hodně štěstí.

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Jeden komentář ke článku “Velikonoce s kosmonautikou”

  1. Michal napsal:

    Pěkný vajíčka, výbornej nápad! 🙂

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.