Věda na ISS – Jídlo

Na začátku měsíce je čas na další díl seriálu StationLIFE, ve kterém nás astronautka Tracy Dyson seznamuje s tím, jaké vědecké experimenty probíhají na ISS. Dnes došlo na jídlo. Na první pohled se může zdát, že spolu jídlo a věda nesouvisí, ale není tomu tak – jídlo je významným faktorem, který ovlivňuje zdraví astronautů. A mnoho vědeckých experimentů provádí astronauti sami na sobě. No a pak je tu ještě experiment Veggie pro pěstování rostlin v kosmu pro potřeby stravování. Na všechna tato témata se během dvacetiminutového povídání dostane.

Zdroje informací:
https://www.youtube.com/

Zdroje obrázků:
https://pbs.twimg.com/media/B79vRawCQAEiQd9.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

5 komentářů ke článku “Věda na ISS – Jídlo”

  1. tian napsal:

    Dobrý den

    Vím, že bych chtěl asi moc, ale daly by se tyhle videa přeložit do českých titulků?

  2. Branislav Pecho napsal:

    Zdravím pán Majer. Fajn video, mám pocit, že som ho už niekedy videl. Ale o to nejde. Reagujem, pretože som pred pár dňami dostal nejaké suveníry(darčeky k Vianociam) z Marshall Space Center. A bola medzi nimi aj Space food, konkrétne vanilková zmrzlina v čokoládovom sendviči. Na obale je napísané:“Originally developed for the early Apollo missions. Vacuum dried.“ Nuž, úprimne povedané, ani sa veľmi nečudujem, že sa astronauti sťažovali na stravu mdlej chuti 🙂 Ak to porovnám s Ruskou zmrzlinou, tak víťaz je istý. Ale na druhej strane, jedol som kozmickú stravu.
    Veľká vďaka za Vaše nesmierne pútavé články.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Dobrý den,
      tohle video vzniká jako dalo by se říci „sestřih“ již dříve publikovaných materiálů na stejné téma. Proto je možné, že jste některé pasáže již viděl, ale tento pořad byl zveřejněn teprve před pár dny.

      S chutí máte pravdu. Už nevím, který ruský kosmonaut z minulých let prohlásil něco jako „Tady je guláš, míchaná vejce, vanilkový puding a všechno to chutná jako sláma“ 😀

      Nemáte vůbec zač děkovat. Velmi mne těší, že čas vložený do článků má smysl, protože spokojení čtenáři jsou důvodem, proč píšeme články. 😉

Napište komentář k Dušan Majer

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.